Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

15
Radiosarajevo.ba
Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Brojni građani Sarajeva proteklih dana ostali su prilično iznenađeni saznanjem da od sada, kada plaćaju račune za potrošnju i odvodnju vode, moraju platiti i troškove provizije od 1.50 KM.

KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo je 1. maja prošle godine zatvorilo sve svoje blagajne, te su obavijestili korisnike kako su sklopili ugovor s JP BH Pošta kojim je omogućeno plaćanje računa bez provizije potrošačima u poštama na području Kantona Sarajevo.

Međutim, taj ugovor je prošlog mjeseca raskinut, te je od 3. maja počela naplata naknada za plaćanje računa za vodu na šalterima BH Pošte.

Odjeknuli pucnjevi na skupu: Trump krvario iz uha, oglasio se kako se osjeća

Odjeknuli pucnjevi na skupu: Trump krvario iz uha, oglasio se kako se osjeća

Portal Radiosarajevo.ba već nekoliko dana piše o ovoj temi, koja je aktuelna među građanima glavnog grada BiH. Kontaktirali smo sve aktere priče - KJKP Vodovod i kanalizacija, BH Poštu i resorna ministarstva, kao i udruženje potrošača, a više o tome možete čitati OVDJE.

S tim u vezi vas pitamo čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu. Glasati možete putem naše ankete u prilogu.

/ Anketa

Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije