Ministar Bošnjak o prekidu naplate usluga Vodovoda: "Nedopustiva samovolja pojedinca"

5
Radiosarajevo.ba
Ministar Bošnjak o prekidu naplate usluga Vodovoda: "Nedopustiva samovolja pojedinca"
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Bojan Bošnjak

Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo oglasio se na upit portala Radiosarajevo.ba povodom novonastale situacije koja se tiče prekida naplate usluga KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.

"Nedopustiva je samovolja pojedinaca u preduzeću KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo. Ove odluke su nepromišljene i mi ćemo na sve načine tražiti da se to promijeni.

Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke. Prema informacijama članova Nadzornog odbora KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ Preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo.

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Policija sa novim informacijama: Poznat identitet ranjene osobe u Sarajevu

Ministarstvo se ovom preduzeću obratilo 6. maja ove godine, odmah po dobivenim saznanjima, na što do sada nije pristigao nikakav odgovor, a po povratku s puta rukovodstva Preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem.

Treba podsjetiti da je neprihvatljivo i ranije iznenađenje novom praksom od strane KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta", kazao je ministar Bošnjak.

Građani Sarajeva ljuti zbog naplate provizije za račune za vodu: 'Ovo je udar na budžet potrošača'

Građani Sarajeva ljuti zbog naplate provizije za račune za vodu: 'Ovo je udar na budžet potrošača'

Portal Radiosarajevo.ba već nekoliko dana se bavi ovom temom, koja je aktuelna među građanima glavnog grada BiH.

Do problema je došlo nakon što su KJPK Vodovod i kanalizacija Sarajevo i JP BH Pošte raskinuli ugovor prema kojem su građani mogli plaćati račune za vodu bez provizije. Time je BH Pošta od 3. maja počela naplaćivati proviziju od 1.50 KM, što je iznenadilo, ali i razljutilo građane.

Više o tome pročitajte OVDJE.

/ Anketa

Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije