Švedski ministar kritikovao Dansku zbog neprihvatanja izbjeglica

Anadolija
Švedski ministar kritikovao Dansku zbog neprihvatanja izbjeglica
AA / Anders Ygeman
Ministar unutrašnjih poslova Švedske Anders Ygeman kritikovao je Dansku zbog obustave prihvata izbjeglica, te poručio kako treba razmotriti svoju odluku.

Ygeman se u razgovoru sa novinarom AA osvrnuo na nedavnu odluku Danske koja je obustavila prihvat izbjeglica na neograničeno vrijeme. Danska je inače ranije prihvatila kvotu Ujedinjenih naroda za prihvat od 500 izbjeglica godišnje.

On je poručio kako Danska treba razmotriti svoju odluku.

"To je jako loša odluka. Danska ne može imati taj luksuz i ne primati izbjeglice prema kvotama koje je odredio UN. Ovo odluka mora biti ponovo razmotrena", rekao je Ygeman, te dodao kako je vrijeme za razmatranje mogućnosti kako da se primi veći broj izbjeglica, a ne da se zatvaraju vrata.

"Ti ljudi prelaze Sredozemlje po cijenu vlastitih života. Mnogi od njih tragično izgube život. Zbog toga, zatvoriti vrata ovim ljudima nije pravi korak", kazao je ministar unutrašnjih poslova Švedske Anders Ygeman

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije