Nezapamćena kazna za državljanina BiH: Uhvaćen 45 puta bez vozačke dozvole

J. M.
Nezapamćena kazna za državljanina BiH: Uhvaćen 45 puta bez vozačke dozvole
Foto: LPD Polizei / Ilustracija / Austrijska policija
Saobraćajna pravila bila su mu nevažna: 23-godišnji državljanin BiH, koji je od rođenja živio u Austriji, oborio je sve negativne rekorde i zaslužio pažnju medija u ovoj zemlji.

U proteklih nekoliko godina uhvaćen je 45 puta za upravljačem motornog vozila - bez vozačke dozvole, piše nachrichten.at.

Svaki prekršaj je uredno dokumentiran i sankcioniran: Neplaćene novčane kazne narasle su na 135.000 eura i 3 godine i 3 mjeseca zatvora!

Pored toga, 23-godišnji Bosanac osumnjičen je da je počinio nekoliko pravnih prekršaja (komercijalne prevare) u okrugu Vöcklabruck

Na kraju je državljanin BiH dobio drakonsku kaznu: Protjeran je iz Austrije! Johannes Beer iz distriktne komisije Vöcklabruck smatra da ovaj drastični slučaj treba iskoristiti kao upozorenje na posljedice:

"Uobičajeno mišljenje je da upravljanje motornim vozilom bez dozvole neće imati trajne pravne posljedice, ali nije istina", rekao je Beer. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije