EU / Pijani Bosanac provaljivao u Sigurnu kuću gdje su se sklonili njegova supruga i dijete

17. 02. 2019. u 11:37:00 J. M.

Shares: 55

U subotu ujutro dešavala se prava drama u "Sigurnoj kući" u austrijskom Wolfsbergu. Malo iza 8 sati, u objekat u kojem su smještene žene i djeca - žrtve porodičnog nasilja - pokušao je upasti 28-godišnji državljanin BiH.

Policija pretpostavlja da je Bosanac želio stupiti u kontakt sa svojom porodicom: 35-godišnjom suprugom i djetetom (oboje austrijski državljani) koji su tamo pronašli utočište.

Osoblje Sigurne kuće zaustavilo je Bosanca koji je bio pod jakim utjecajem alkohola, izvijestila je policija Koruške.

Međutim, to nije zaustavilo 28-godišnjaka koji živi u Villachu. Bosanac je potom pokušao preći preko četiri metra visoke ograde na imanju Sigurne kuće.

Čuvari su pozvali policiju, ali dolazak patrole nije smirio nasilnika. Dok je visio na ogradi Bosanac je razbijao fasadu, a pružio je fizički otpor i "prijetio da će pobiti" policajce koji su ga fizički savladali.

Na kraju su policajci uz pomoć tzv. paprenog spreja uspjeli staviti lisice na ruke državljanina BiH. Niko od policajaca nije povrijeđen u incidentu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA