Nakon zločina u Beču: Vlada najavila mjere, policija saopćila da je Bosanac podlegao

J. M.
Nakon zločina u Beču: Vlada najavila mjere, policija saopćila da je Bosanac podlegao
Izvijestili smo o zločinu koji se desio sinoć u Beču gdje je 53-godišnji Bosanac Željko B. na ulici pucao u svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku Violetu J., a potom pokušao samoubistvo.

Pozivajući se na policijske izvore, Kronen Zeitung jutros je izvijestio da je žena podlegla povredama u noći s utorka na srijedu, dok je Željko B. u komi s malim šansama da preživi.

Austrija u šoku: Bosanac na ulici ubio svoju djevojku iz Srbije, a onda pucao u sebe

Austrijski dnevnik je izvijestio i kako je riječ o trećem ovogodišnjem ubistvu u kojem su žrtve žene na području Beču, a osmom takvom zločinu u u Austriji u 2019.

Tokom dana stigao je novi izvještaj, zapravo ispravak tragičnog epiloga zločina: Željko B. je podlegao povredama, a Violeta J. je u bolnici s malim šansama za preživljavanje. Saopćeno je da je Željko B. pucao iz pištolja Zarotti kalibra 7,65 za koji nije imao dozvolu.

Tokom dana oglasila se austrijska vlada i najavila strože kazne za nasilne zločine, posebno nad ženama. . 

"Na početku ove godine smo vidjeli da je državu pogodio gotovo jeziv niz ubistava", rekao je ministar unutrašnjih poslova Herbert Kickel iz redova krajnje desničarske Slobodarske stranke (FPÖ) na konferenciji za medije na kojoj je predstavio nove mjere.

"Primjećujemo da veoma, veoma često ljudi koji su uključeni u ove nasilne zločine nisu iz Austrije nego iz drugih država i kultura", dodao je Kickl na konferenciji na kojoj su sudjelovali i premijer Sebastian Kurz i ostali ministri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije