Hoće li platiti 135.000 eura: Slučaj Bosanca bez dozvole i dalje aktuelan u Austriji

J. M.
Hoće li platiti 135.000 eura: Slučaj Bosanca bez dozvole i dalje aktuelan u Austriji
Slučaj državljanina BiH koji je živio u Austriji, gdje je 45 puta uhvaćen u vožnji bez vozačke dozvole, i dalje privlači pažnju javnosti u ovoj zemlji.

Nezapamćena kazna za državljanina BiH: Uhvaćen 45 puta bez vozačke dozvole

Već smo pisali da su austrijske vlasti donijele drastičnu odluku - Bosanac je protjeran iz zemlje nakon što su neplaćene novčane kazne narasle na 135.000 eura i 3 godine i 3 mjeseca zatvora!

Slučaj j ponovo analizirao austrijski dnevnik Heute koji je razgovarao s Martinom Gschwandtnerom, službenikom okruga Vöcklabruck gdje su se prekršaji desili.

Gschwandtner je rekao da je Bosanac često pijan upravljao vozilima bez registracije, a kao tinejdžer je divljao sa svojim mopedom. Novinare je zanimalo da li će državljanin BiH platiti 135 hiljada eura kazne.

"Optuženi je već u Bosni i Hercegovini. Kako ne postoji odgovarajući sporazum između ove zemlje i Austrije, plaćanje kazne je stornirano", rekao je Gschwandtner.

Drugim riječima, budući da je riječ o administrativnoj kazni, novac se ne može potraživati izuzev ako se grešni Bosanac vrati u Austriju. U tom slučaju njegov boravak u Austriji bi se smatrao ilegalnim pa bi odgovarao za taj i prethodne prekršaje.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije