Bečki festival modernog plesa ImPulsTanz i nakon 35 godina ispunjava očekivanja

Radiosarajevo.ba
Bečki festival modernog plesa ImPulsTanz i nakon 35 godina ispunjava očekivanja
Foto: Eurocomm-PR Sarajevo / Festival plesa ImPulsTanz

Od sredine Jula do 11. Augusta 2019. godine bečki festival plesa ImPulsTanz je obećao da će biti radikalan, van svih granica i vizuelno očaravajući. Dvije sedmice nakon otvorenja jedan od najvećih festivala savremenog plesa i performansa u svijetu i dalje održava svoja obećanja.

Petosedmični program festivala obuhvata preko 150 scenskih izvedbi i 240 radionica, a u sklopu pratećeg programa se nalaze i izložbe u muzejima, napuštenim fabrikama, filmske projekcije i 24 after partya, saopćeno je iz Ureda Grada Beča za odnose sa javnošću - Eurocomm PR.

Osnovan 1984. godine ImPulsTanz obuhvata predstave, radionice, istraživačke projekte ali i društveni program. Ova bezvremena manifestacija se suočava sa trendovima sutrašnjice i razrađuje nove koncepte u umjetnosti. ImPulsTanz je u svojih 35 godina postojanja pozdravio hiljade učesnika, početnika i profesionalaca koji koriste priliku da prouče paletu plesova sa najpoznatijim nastavnim osobljem iz branše i svijeta.

Programska paleta je toliko široka da je jako teško izdvojiti vrhunac festivala a da se pri tome ne zapostavi neki još interesantniji i intrigantniji segment. Da bi se izgradilo jedno takvo remek djelo bilo je potrebno mnogo truda i dosljednosti. Stoga je ovogodišnji Austrijski križ časti za nauku i umjetnost dodijeljen koreografu, izvođaču i suosnivaču ImPulsTanza Ismaelu Ivo, nakon austrijske premijere predstave „Um Jeito de Corpo“.

Program festivala možete pronaći ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije