Visoko: Policajac koji na snimku tuče mladića suspendovan

6
Radiosarajevo.ba
Visoko: Policajac koji na snimku tuče mladića suspendovan
PrtScr / Visoko

Nakon što je objavljen snimak kako jedan od policajaca navodno nezakonito udara mladića u Visokom, reagirali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

"Povodom objavljenog teksta da je policijski službenik u mjestu Dobrinje Općina Visoko nezakonito upotrijebio fizičku silu prema građaninu, Ministarstvo unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona – Uprava policije po saznanju o ovom događaju odmah je reagovala tako što je policijski službenik privremeno udaljen sa poslova i zadataka (suspendiran) do okončanja istrage.

Unutarnja kontrola MUP-a ZDK provodi istragu te prikuplja činjenično stanje pa će nakon okončanja istrage donijeti konačnu i zakonitu odluku.

O svim daljim mjerama i radnjama javnost će biti upoznata jer ja, kao ministar za unutrašnje poslove upoznat sam o pomenutom događaju i očekujem, kako sam naglasio, izvještaj o završenoj unutarnjoj istrazi", kazao je ministar MUP-a ZDK Dario Pekić za Visoko.co.ba.

Incident se navodno dogodio u mjestu Dobrinje kod Visokog, a na snimku koji traje 20-ak sekundi vidi se policajac, koji u službenoj uniformi, udara mladića pored vrata za suvozačevo sjedište u službeno vozilo Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije