Sarajevo: Napadnuti policajci na Vilsonovom šetalištu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Napadnuti policajci na Vilsonovom šetalištu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (ovo nije fotografija koja prikazuje aktuelni slučaj iz teksta)

U noći s ponedjeljka na utorak, pet minuta nakon ponoći, policijski službenici Treće Policijske uprave lišili su slobode lice S.B., rođen 1992. godineu Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 359. KZ F BIH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Navedeno lice je u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, prilikom intervencije, fizički napao i povrijedio policijske službenike.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istih konstatovane lakše tjelesne povrede.

"O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S.B. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela", navode iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije