Uhapšena još jedna osoba zbog pljačke prodavnice oružja u Visokom

Radiosarajevo.ba
Uhapšena još jedna osoba zbog pljačke prodavnice oružja u Visokom
Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK su u srijedu oko 16:30 sati u Zenici, u ulici Dr.Safvet-bega Bašagića,uhapsili su osobu inicijala P.M. (1996.), iz Visokog.

Naime, za navedenom osobom je bila raspisana operativna potraga zbog izvršenog razbojništva u prodavnici oružja i sportske opreme KM Trade u Visokom, dana 20. septembra 2017. godine, kada je od strane izvršilaca ovog razbojništva otuđeno šest pištolja, 

Kao rezultat intenzivnog i opsežnog operativnog rada policijskih timova angažovanih na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog razbojništva, osoba P.M. je jučer lišena slobode na području Zenice, dok su prethodno tri osobe, dvije iz Visokog i jedno iz Sarajeva, koje se također sumnjiče za izvršenje navedenog razbojništva, lišene slobode na području Visokog dana 29. septembra 2017. godine i ista su nakon kriminalističke obrade predata na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U toku dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih obavještenja, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će osobu P.M. predati Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Razbojništvo”.

Podsjećamo, osumnjičeni su 20. septembra 2017. godine opljačkali prodavnicu oružja i sportske opreme KM Trade d.o.o. Visoko iz koje su odnijeli šest pištolja, novac u iznosu od 175 KM i određenu količinu sportske opreme.

Policijski službenici MUP-a ZDK su u petak, 29. septembra 2017. godine u noćnim satima u Visokom su uhapsili T.B. (1992. godište), H.A. (1995. godište) i K.A. (1994. godište), zbog sumnje da su opljačkali radnju "KM Trade" d.o.o. Visoko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije