Novi detalji pljačke u Visokom: Ukradeno pet pištolja, otkrivena imena sumnjivaca

Radiosarajevo.ba
Novi detalji pljačke u Visokom: Ukradeno pet pištolja, otkrivena imena sumnjivaca
Nakon filmske pljačke prodavnice oružja koja se u srijedu u jutarnjim satima odigrala u Visokom, policija je tokom dana pokrenula veliku akciju potrage za, za sada neidentificiranim osobama koje su počinile ovu pljačku.

"Formirane su specijalne jedinice i timovi te je kreiran plan istrage cjelokupnog slučaja i policijski službenici na terenu intenzivno tragaju za počiniocima ovog krivičnog djela", kazala je za Radiosarajevo.ba Aldina Ahmić, glasnogovornica Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK-a).

Dodala je i kako su potragu za počiniocima uključeni i timovi specijalne policije, koji se nalaze na području općine Visoko i pretražuju određena područja na kojima bi se, prema saznanjima istrage, počinioci mogli kriti.

"Tokom pljačke otuđeno je pet pištolja, određena količina sprejeva i nešto novca iz prodavnice oružja KM Trade u Visokom", istaknula je Ahmić.

Nezvanično saznajemo kako je policija tokom ova dva dana već privela nekoliko osoba iz Visokog, koje se dovode u vezu s počinjenjem ovog krivičnog djela, te su te osobe ispitane u Policijskoj stanici (PU) Visoko, a jučer tokom dana pronađeno je i vozilo koje su počinioci koristili tokom vršenja krivičnog djela.

Sve to dovelo je do sužavanja kruga mogućih počiniocima te se, također nezvanično, saznaje da policija sumnja da su pljačku počinile osobe inicijala A. K. i M. P. koje su odranije poznate policijskim službenicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije