Tri osobe uhapšene zbog pljačke prodavnice oružja

Radiosarajevo.ba
Tri osobe uhapšene zbog pljačke prodavnice oružja
Policijski službenici u petak, 29. septembra 2017. godine u noćnim satima u Visokom su uhapsili T.B. (1992. godište), H.A. (1995. godište) i K.A. (1994. godište), svi iz Visokog, zbog sumnje da su opljačkali radnju "KM Trade" d.o.o. Visoko.

Kako je saopćeno iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, za osobom P.M. (1996. godište) iz Visokog još se intezivno traga.

Nakon hapšenja navedenih osoba, na području Visokog i Sarajeva, su u dane proteklog vikenda, vršenih pretresi stambenih jedinica na više lokacija sa ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz navedenog krivičnog djela, kao i drugih potrebnih tragova i dokaza.

U toku jučerašnjeg dana, a nakon izvršene kriminalističke obrade i dokumentovanja razbojništva, službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su osobe inicjala K. A., T. B. i H. A. predali Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i daljnje postupanje, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Sinoć, oko 21 sat, navedene osobe su predate u nadležnost Kantonalnog suda u Zenici.

Podsjećamo, osumnjičeni su 20. septembra 2017. godine opljačkali prodavnicu oružja i sportske opreme KM Trade d.o.o. Visoko iz koje su odnijeli šest pištolja, novac u iznosu od 175 KM i određenu količinu sportske opreme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije