Pronađena aviobomba u Bihaću: U petak akcija uklanjanja i evakuiranje stanovništva

E. H.
Pronađena aviobomba u Bihaću: U petak akcija uklanjanja i evakuiranje stanovništva
Anadolija / Ilustracija
Tokom brojnih pretraga terena koje Federalna uprava Civilne zaštite vrši prethodnih dana u Bihaću je pronađena neeksplodirana aviobomba.

Zbog ovog otkrića dio tima koji je prethodne sedmice tragao za tijelom Aldina Mulića, mladića nestalog u Miljacki, morat će se preseliti u Bihać, gdje će raditi na uklanjanju ove bombe, kazala je za Radiosarajevo.ba Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a.

"Mi već sutra idemo u Bihać i kreće priprema operativnog plana za cijelu operaciju. Naš tim će ukloniti ovu bombu sa mjesta na kojem je pronađena i prebaciti je na sigurnu lokaciju. To je primarni opis našeg posla i mi idemo da obavimo taj segment", istaknula je Kovač.

Ona je dodala da je u toku razmatranje da li će biti potrebna evakuacija stanovništva, a navela je i da će akcija uklanjanja aviobombe biti provedena u petak.

Još ranije, direktor, Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak istaknuo je da će najvjerovatnije biti izvršena evakuacija dijela stanovništva čije kuće i poslovni objekti se nalaze u blizini mjesta na kojem je pronađena bomba, to jeste sa lokacije trgovačkog centra u Bihaću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije