Nastavak akcije Mreža I: Otkriven identitet 18 uhapšenih, oduzeti droga i oružje

Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije Mreža I: Otkriven identitet 18 uhapšenih, oduzeti droga i oružje
U nastavku operativne akcije "Mreža I", koja je provedena danas na području Zenice, Maglaja i Zavidovića, uhapšeno je 18 osoba, a policija je pretresla 23 lokacije na kojima su pronađeni nelegalno oružje, droga i novac.

Akcija koju su proveli policijski službenici Uprave policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona počela je u ranim jutarnjim satima, a bila je usmjerena protiv osoba koji se sumnjiče za krivična djela zloupotrebe opojnih droga i nedozvoljenog posjedovanja oružja i municije.

"Tačnije, riječ je o 21 osobi čije su krivičnopravne radnje zadokumentovane naznačenim aktivnostima i koje su meta akcije. Ove aktivnosti predstavljaju nastavak policijskih akcija Mreža I i II, koje je sprovodio MUP ZDK-a, pod nadzorom Tužilaštva ZDK-a, a u okviru kojih je izvršeno desetina pretresa. Tokom akcija oduzete su značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela", saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Istaknuto je kako su pretreseni objekti s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti u daljoj istrazi, a kompletirani su i izvještaji protiv 15 osoba zbog 88 krivičnopravnih radnji, te je cijela dokumentacija dostavljena Tužilaštvu ZDK-a.

"U današnjoj akciji uhapšeni su: Č.M., rođen 1985. godine, iz Zenice, U.S., rođen 1976. godine, iz Zenice, A.S., rođen 1978. godine, iz Zenice, T.A., rođen 1973. godine, iz Zenice, S.K., rođen 1984. godine, iz Zenice, B.K., rođen 1976. godine, iz Zenice, Č.E., rođen 1974. godine, iz Zenice, K.R., rođen 1974. godine, iz Zenice, O.I., rođen 1998. godine, iz Zenice, S.S., rođen 1991. godine, iz Zenice, Dž.B., rođen 1965. godine, iz Maglaja, P.G., rođen 1984. godine, iz Zenice, O.M., rođen 1991. godine, iz Zenice, S.A, rođen 1981. godine, iz Zenice, K.N., rođen 1960. godine, iz Zenice, B.M., rođen 1977. godine, iz Zenice, Š.A., rođen 1985. godine, iz Zavidovića i
Č.V., rođena 1974. godine, iz Zenice", objavili su iz MUP-a ZDK-a.

Izvršenim pretresima pronađena je određena količina opojne droge namijenjene za uličnu prodaju, dva pištolja, pribori za konzumaciju droga, veći broj mobilnih telefonskih aparata, digitalne vage za precizna mjerenja i drugi nedozovoljeni predmeti. Pronađena materija i predmeti su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije