FUCZ / Velika potraga za Aldinom Mulićem, angažiran i helikopter FMUP-a

20. 12. 2017. u 10:56:00 Fena

Shares: 0

Od ranih jutarnjih sati počela je velika akcija potrage za Aldinom Mulićem koji je pao u nabujalu rijeku Miljacku u Sarajevu kod mosta na Dolac Malti.

"Potraga se odvija duž tokova Miljacke i rijeke Bosne u dužini od 300 kilometara, od početne tačke gdje se desila nesreća do Doboja i dalje prema Bosanskom Šamcu. Najavljeni broj od 700 ljudi uključenih u potragu mogao bi biti i veći", ističe glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite Majda Kovač.

Prema njenim riječima, može se reći da je u akciju uključena cijela Bosna i Hercegovina jer su na terenu članovi spasilačkih timova iz Federacije i Republike Srpske - Civilna zaštita, policija, vatrogasci, ronioci, članovi sportskih, rafting i ronilačkih klubova, gorskih službi spasavanja, timovi za spasavanje na vodi i pod vodom, predstavnici općina i drugi učesnici.

Iz Federalne uprave Civilne zaštite apeliraju da se pojedinci ne uključuju u potragu samostalno. Budući da duž rječnih obala, na pojedinim lokacijama ima minskih polja, kao i drugih opasnosti, treba da se jave civilnoj zaštiti i policiji u njihovim sredinama.

Od jutros je angažiran i helikopter Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP), pravi se video nimak tokova Miljacke i Bosne.

Aldin Mulić (28) nestao je u nabujaloj Miljacki prošle sedmice u noći s utorka na srijedu.

Kada je pao u mutnu vodu, mladić Irhan Fočo (24) skočio je za njim u namjeri da ga spasi, ali je i on te noći nestao. Njegovo tijelo je nađeno u rijeci Bosni kod Visokog.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA