Velika potraga za tijelom Mulića: Na terenu dužine 300 km skoro 700 ljudi

N. K.
Velika potraga za tijelom Mulića: Na terenu dužine 300 km skoro 700 ljudi
Od ranih jutarnjih sati pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uz pomoć Civilne zaštite RS-a, GSS-a, rafting klubova iz FBiH i RS-a, specijalne jedinice MUP-ova, započeli su veliku akciju potrage za tijelom Aldina Mulića.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Majda Kovač glasnogovornica FUCZ-a, te dodala da će skoro 700 ljudi pretraživati prostor od mjesta pada na Dolac-Malti u Sarajevu, pa nizvodno Miljackom do ušća u rijeku Bosnu, te njenim tokom u dužini od 300 km sve do rijeke Save.

"Jutros smo podijelili cijeli ovaj prostor, na obje obale, od mjesta pada u Sarajevu pa sve do Bosanskog Šamca. Približno 40 čamaca, pripadnici MUP-a iz Zenice i Sarajeva, FUP-a, civilne zaštite KS, iz Zenice, Republike Srpske... svi će danas biti u potrazi za  tijelom Aldina Mulića koji se utopio u Miljacki u noći sa utorka na srijedu na Dolac-Malti u Sarajevu", kazala je Kovač.

Iz FUCZ-a apeliraju da ukoliko neko želi sudjelovati u pretrazi, da to bude organizirano uz obavezno javljanje stručnim timovima na terenima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije