Velika potraga za tijelom Mulića: U akciju će sutra biti uključen i helikopter

S. H.
Velika potraga za tijelom Mulića: U akciju će sutra biti uključen i helikopter
Od ranih jutarnjih sati pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) pretražuju područje Doboja, Zenice, Maglaja, Žepča, Kaknja kako bi pronašli tijelo Aldina Mulića koji se utopio u Miljacki noći sa utorka na srijedu na Dolac-Malti.

Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a, rekla je za Radiosarajevo.ba da je danas smanjen intenzitet pretrage kao i broj ljudi, s obzirom na to da se sutra priprema velika akcija u kojoj će učestvovati 700 ljudi. Za pomoć se javila i Civilna zaštita RS-a, GSS, rafting klubovi i iz FBiH i RS, specijalne jedinice MUP-a.

"Više detalja imat ćemo tokom dana, ali je moguće da bude uključen i helikopter, imat ćemo 50 čamaca. Neće se prekidati potraga", istakla je Kovač dodavši da danas nemaju prijavljenih volontera. 

Iz FUCZ-a apeliraju da ukoliko žele učestvovati u pretrazi, to bude organizirano uz obavezno javljanje stručnim timovima.

Danas su na terenu uz pripadnike FUCZ-a i DVD Doboj Jug, rafteri... 

Pripadnici FUCZ-a pretražuju lokacije ušće Bosne u Usoru, od Doboja prema Maglaju, most Mravići, Ševarlije, Željezni most u Doboju, branu Kakanj, ušće Lašve... 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije