Muškarac pronađen kod Visokog jedan je od nestalih u Miljacki

E. H.
Muškarac pronađen kod Visokog jedan je od nestalih u Miljacki
Nakon što je danas pronađeno beživotno tijelo muškarca u rijeci Bosni kod Visokog, potvrđeno je da je riječ o jednom od mladića koji su preksinoć nestali u Miljacki, na području sarajevskog naselja Dolac-Malta.

Tijelo je pronađeno oko 11 sati na području naselja Čekrekčije, općina Visoko, gdje je jedan od mještana primijetio tijelo, a ubrzo je otkriven identitet, odnosno da je riječ o jednom od nestalih iz Sarajeva, nezvanično je potvrđeno za Radiosarajevo.ba iz vrha FUCZ-a.

Također, potvrđen je identitet pronađenog muškarca, a riječ je o Irhanu Foči, 24-godišnjaku koji je nestao preksinoć.

U ovim trenucima tijelo je prebačeno u prosekturu JKP "Gradska Groblja" u Visokom, gdje će se raditi dalje istrage i obdukcija tijela.

Kako saznajemo, udaljenost lokacije gdje je pronađeno tijelo do mjesta nesreće u Sarajevu iznopsila je oko 40 kilometara.

Podsjećamo, već drugi dan traje velika potraga za mladićima koji su preksinoć nestali u Miljacki na području sarajevskog naselja Dolac-Malta. U potrazi, koja je počela rano jutros, učestvuje više od 400 tragača, koji raznim sredstvima pokušavaju pronaći tijela nestalih.

Nestanak mladića prijavljen je u noći između utorka i srijede, oko 2.30 sati. Tada je prijavljeno kako su dvojica muškaraca nestala u nabujaloj Miljacki, a nezvanični izvještaji ukazali su na to da je jednom od mladića pozlilo, nakon čega je drugi skočio u Miljacku kako bi ga spasio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije