Sarajevo: Dva mladića upala u Miljacku, u toku potraga

E. H.
Sarajevo: Dva mladića upala u Miljacku, u toku potraga
Dvojica muškaraca upala su tokom noći u nabujalu Miljacku, zbog čega od ranih jutarnjih sati traje velika akcija potrage za nestalim.

Riječ je o dvojici muškaraca mlađe životne dobi koji su upali u korito rijeke Miljacke, na području sarajevskog naselja Dolac-Malta, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

"Incident je prijavljen oko 2:30 sati i u ovim trenucima traje velika akcija potrage i spašavanja u koju su uključene sve hitne službe s područja Kantona Sarajevo", dodali su iz Operativnog centra.

Nakon sinoćnje dojave u potragu su uključeni i svi resursi Civilne zaštite Kantona Sarajevo, čiji pripadnici tragaju za mladićima u nabujaloj Miljacki.

"Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi, te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Kantonalne uprave civilne zaštite.

Također, su obaviješteni i općinske službe civilne zaštite Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pripravnost je stavljena i Gorska služba spašavanja stanica Sarajevo, čiji će se pripadnici uključiti u jutarnjim satima u akciju pretrage i spašavanja dvije nepoznate.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije