Treći dan zaredom nastavlja se potraga za tijelom mladića: Sve oči uprte u policiju

E. H.
Treći dan zaredom nastavlja se potraga za tijelom mladića: Sve oči uprte u policiju
Već treći dan zaredom pripadnici Specijalne policije Ministarstva za unutrašnje poslove Zeničko-dobojskog kantona vrijednim radom pokušavaju pronaći tijelo trećeg mladića, koji je nastradao sa svoja dva prijatelja u tragičnoj saobraćajnoj nesreći.

Nakon što su u ponedjeljak u jutarnjim satima pronašli automobil u kojem su se nalazila tijela dvojice nastradalih mladića, Husein Delić i Almena Begovića, velika pretraga, koja je još uvijek bez rezultata, nastavlja se i danas. 

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica.

"Iako radimo u složenim uvjetima, jer je dubina velika, a voda je hladna, zamućena, policijski službenici nastavljaju i danas pretragu korita rijeka Lašve i Bosne. U potrazi za trećim tijelom bit će pretražene i obale dviju rijeka, u nadi da će potraga biti okončana danas. U potragu ćemo, najvjerovatnije, ponovo i danas uključiti i ronioce", istaknuo je Hasić u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, mladići Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, svi iz Zenice, tokom 4. februara su posjetili su diskoteku Label u Vitezu. Nakon toga gubi im se svaki trag, a njihovi roditelji su nestanak prijavili u nedjelju, 5. februara. Dan nakon toga policijski službenici Specijalne jedinice MUP-a ZDK-a pronašli su u rijeci Lašvi automobil u kojem su se nalazila dva tijela.

Zbog pogibije ovih mladića danas je na području grada Zenice proglašen Dan žalosti, a bit će obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenica na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenica i drugim institucijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije