U Zenici danas Dan žalosti

Fena/Radiosarajevo.ba
U Zenici danas Dan žalosti
Gradonačelnik Fuad Kasumović je na području grada Zenica proglasio Dan žalosti 8. februara.

Dan žalosti proglašen je zbog pogibije trojice mladih Zeničana u teškoj saobraćajnoj nesreći.

"Najbližim članovima porodica i prijateljima preminulih izražavamo iskreno saučešće u nadi da će pronaći snagu da se izbore s ovim teškim gubitkom", saopćeno je iz Gradske uprave Zenica.

Dan žalosti bit će obilježen obaveznim isticanjem zastava Bosne i Hercegovine i Grada Zenica na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradi Grada Zenica i drugim institucijama.

Elektronski i drugi mediji na području grada, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na području grada dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Mladići Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, svi iz Zenice, 4. februara su posjetili diskoteku Label u Vitezu nakon čega im se izgubio svaki trag. Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su 6. februara u rijeci Lašvi pronašli automobil u kojem su se nalazila dva tijela, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

Potraga za tijelom trećeg mladića bit će nastavljena danas na obalama rijeka Bosne i Lašve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije