Promrzli i mokri, ali ne odustaju: Potraga za tijelom mladića još traje

J. Ć.
Promrzli i mokri, ali ne odustaju: Potraga za tijelom mladića još traje
Jučer u jutarnjim satima pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u rijeci Lašvi pronašli su automobil u kojem su se nalazila dva tijela, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

Mladići Amar Kozlić, Harun Delim i Almen Begović, svi iz Zenice, u subotu navečer posjetili su diskoteku Label u Vitezu nakon čega im se izgubio svaki trag.

Iako je bilo raznih spekulacija, pa čak i to da su viđeni u Sarajevu, pripadnici Specijalne policije ZDK-a jučer u jutarnjim satima su u rijeci Lašvi između Kaonika i naselja Lašva prvo uočili jedan od točkova u vodi, a zatim brzom pretragom i intervencijom otkrili automobil kojim su trojica mladića sletjeli s ceste u nabujalu rijeku. Automobil je vidno oštećen.

Nakon što su izvukli vozilo, u njemu su nažalost pronađena dva beživotna tijela.
Međutim, zbog kiše i nabujale rijeke, ali i cjelodnevne potrage - potraga za tijelom trećeg mladića je nastavljena danas na obalama rijeka Bosne i Lašve.

"Još uvijek smo na terenu, promrzli i mokri. Ali ne odustajemo! Svako mjesto se detaljno pretresa i pregleda", izjavio je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica, koji je istaknuo da su i danas teški uvjeti jer je vodostaj u porastu, a voda mutna.

Adnan Baltić, daidža nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, kazao je jučer kako je Amar upravljao automobilom.

"Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam s njihovom porodicom bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobivali sulude informacije, da su viđani u Sarajevu, na Ciglanama, u Tronu. Posljednji put su bili u Labelu u Vitezu, nakon čega je zvao (Amar) roditelje da im javi da kreće kući", rekao je Baltić.

Dodao je kako je taj posljednji kontakt ostvaren u noći s petka na subotu, oko pola sata iza ponoći.

"Javio se roditeljima, krećemo kući, nemojte se brinuti. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen“, rekao je Baltić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije