Obustavljena potraga za tijelom stradalog mladića iz Zenice

N. K.
Obustavljena potraga za tijelom stradalog mladića iz Zenice
Jutros su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u rijeci Lašvi pronašli automobil u kojem su se nalazila dva tijela, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

Mladići Amar Kozlić, Harun Delim i Almen Begović, svi iz Zenice, u subotu navečer posjetili su diskoteku Label u Vitezu nakon čega im se izgubio svaki trag.

Iako je bilo raznih spekulacija, pa čak i to da su viđeni u Sarajevu, pripadnici Specijalne policije ZDK-a jutros su u rijeci Lašvi između Kaonika i naselja Lašva prvo uočili jedan od točkova u vodi, a zatim brzom pretragom i intervencijom otkrili automobil kojim su trojica mladića sletjeli s ceste u nabujalu rijeku. Automobil je vidno oštećen.

"Nakon što smo izvukli vozilo, u njemu su nažalost pronađena dva beživotna tijela.", izjavio je danas ranije Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica.

"Međutim, zbog kiše i nabujale rijeke, ali i cjelodnevne potrage - potraga za tijelom trećeg mladića je završena za danas." potvrdio je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić

Kako nam je rekao, nastavak potrage započinje sutra u jutarnjim satima, kada će se se pregledati i rijeka Lašva i rijeka Bosna kao i obalni dijelovi oko ovih rijeka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije