Nastavlja se potraga za tijelom stradalog mladića iz Zenice

J. Ć.
Nastavlja se potraga za tijelom stradalog mladića iz Zenice
Jučer u jutarnjim satima pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u rijeci Lašvi pronašli su automobil u kojem su se nalazila dva tijela, dok se za trećim tijelom još uvijek traga.

Mladići Amar Kozlić, Husein Delić i Almen Begović, svi iz Zenice, u subotu navečer posjetili su diskoteku Label u Vitezu nakon čega im se izgubio svaki trag.

Iako je bilo raznih spekulacija, pa čak i to da su viđeni u Sarajevu, pripadnici Specijalne policije ZDK-a jučer u jutarnjim satima su u rijeci Lašvi između Kaonika i naselja Lašva prvo uočili jedan od točkova u vodi, a zatim brzom pretragom i intervencijom otkrili automobil kojim su trojica mladića sletjeli s ceste u nabujalu rijeku. Automobil je vidno oštećen.

Nakon što su izvukli vozilo, u njemu su nažalost pronađena dva beživotna tijela.

Međutim, zbog kiše i nabujale rijeke, ali i cjelodnevne potrage - potraga za tijelom trećeg mladića je završena jučer, te se nastavlja danas.

"Blizu smo lokacije, treba da podijelimo zadatke i krenemo u potragu na obalama rijeka Lašve i Bosne", izjavio je za Radiosarajevo.ba Senaid Hasić, komandir Specijalne policijske jedinice Zenica, koji je istaknuo da su i danas teški uvjeti jer je vodostaj u porastu.

Adnan Baltić, daidža nestalog Amara Kozlića za kojim se još uvijek traga, kazao je jučer kako je Amar upravljao automobilom.

„Dvadeset četiri sata nismo znali ništa za njega. Ja sam s njihovom porodicom bio sve vrijeme u vezi, s tim da su oni dobivali sulude informacije, da su viđani u Sarajevu, na Ciglanama, u Tronu. Posljednji put su bili u Labelu u Vitezu, nakon čega je zvao (Amar) roditelje da im javi da kreće kući“, rekao je Baltić.

Dodao je kako je taj posljednji kontakt ostvaren u noći s petka na subotu, oko pola sata iza ponoći.

„Javio se roditeljima, krećemo kući, nemojte se brinuti. U neka doba su vidjeli da niko ne dolazi kući, zvali su ga, ali je telefon bio ugašen. Obavijestili su roditelje drugih momaka i saznali su da nisu ni oni stigli kući. Policija je rekla da mora proći 24 sata i eto, ronioci i specijalna policija su bili aktivni po pitanju pronalaska i našli su ih. Oca sam zvao već i zna da njegov sin još nije nađen“, rekao je Baltić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije