Sudar na cesti M16 prekinuo saobraćaj: Dvije osobe povrijeđene, uviđaj u toku

E. H.
Sudar na cesti M16 prekinuo saobraćaj: Dvije osobe povrijeđene, uviđaj u toku
Radiosarajevo.ba / Arhiva/Ilustracija
U popodnevnim satima na magistralno m putu M-16, Jajce - Banja Luka došlo je do saobraćajne nesreće, zbog čega je na jednoj dionici puta saobraćaj bio nakratko obustavljen, a zatim se otežano odvijao za vrijeme uviđaja.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona su za Radiosarajevo.ba kazali kako su u ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovala dva vozila, jedno putničko motorno i jedno teretno vozilo, a sama saobraćajna nesreća dogodila se u blizini HE Jajce I.

Vrlo brzo su reagovali policijski službenici koji su vršili uvišaj na ovom slučaju, te su evidentirane povrede dvije osobe koje su učestvovale u saobraćajnoj nesreći. Prema saznanjima policije jedna osoba je teže, a jedna lakše povrijeđena, no obje se, na svu sreću, nalaze van životne opasnosti.

Uviđaj je još uvijek u toku, ali je ponovo uspostavljeno normalno saobraćanje na ovoj dionici puta, no vozači se pozivaju na maksimalan oprez zbog niskih temperatura i mjestimično zaleđenog kolovoza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije