Gori dio Trebevića: Tri vatrogasne ekipe se bore sa požarom

E. H.
Gori dio Trebevića: Tri vatrogasne ekipe se bore sa požarom
Pixabay / Ilustracija
Danas oko 13 sati, Profesionalna vatrogasna jedinica Grada Istočno Sarajevo primila je dojavu o požaru koji bukti na južnoj padini planine Trebević.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Milenko Stanković, komandir Profesionalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, koji je dodao da je u toku akcija gašenja požara.

"Na terenu se nalaze tri ekipe koje pokušavaju staviti ovaj požar pod kontrolu. Trenutno gori trava i nisko rastinje, a naši vatrogasci pokušavaju da spriječe da se požar proširi na crnogoricu i time napravi veću štetu. Mislim da ćemo uspjeti u tome", kazao je Stanković u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Zasad, osim informacija da se radi o južnoj padini Trebevića, u blizini rijeke Tilave, nema dodatnih podataka o tome da li na terenu ima povrijeđenih, koliko je veliko područje zahvaćeno požarom, kao ni to da li je došlo do eventualne štete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije