Sukobi ispred porodične kuće: Jedna osoba preminula, tri teže povrijeđene

E. H.
Sukobi ispred porodične kuće: Jedna osoba preminula, tri teže povrijeđene
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sinoć je oko 20 sati došlo do teškog fizičkog obračuna u travničkom naselju Bašbunar, a u ovom obračunu učestvovalo je više osoba, odnosno, najmanje njih četiri.

Ove informacije je, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan, koji je dodao da policijski službenici još uvijek rade na rasvjetljavanju ovog zaista čudnog događaja.

Kako nadalje kaže, do obračuna je došlo kada su dva muškaraca došla na vrata jedne porodične kuće iz koje su izašli jedna maloljetna muška osoba i njegova majka. Nakon toga počeo je fizički obračun svih ovih osoba, za koje je utvrđeno da se nisu odranije poznavale, zbog čega je još čudniji rasplet događaja.

Sve osobe koje su učestvovale u incidentu su zadobile teže tjelesne povrede, dok je jedna osoba usljed zadobijenih povreda jutros i preminula u bolnici u Novoj Biloj, kazao je glasnogovornik Prohan za Radiosarajevo.ba. Nadalje, dodao je i da je maloljetna muška osoba trenutno hospitalizirana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje ljekari saniraju teške tjelesne povrde.

Preminula osoba je, kako se doznaje, jedan od inicijatora incidenta, budući da je u pratnji drugog muškarca došao na vrata porodične kuće gdje se sukobio sa ukućanima, ali pravi detalji će biti poznati tek nakon detaljne istrage policijskih službenika MUP-a SBK, koji rade na rasvjetljavanju ovog slučaja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije