Srbija: Preminula beba zaražena koronavirusom

0
Radiosarajevo.ba
Srbija: Preminula beba zaražena koronavirusom
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena koronavirusom, imala citokisnku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je. Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima ljekara preminula.

Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova.

Tokom liječenja od infekcije COVID-19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKCK su primijene sve terapijske procedure, neophodne u liječenju infekcije COVID-19 u neonatalnom uzrastu, navodi Telegraf.

"Tokom lečenja zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u Turpšovu, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

Na primenjenu terapiju tokom lečenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe", kazali su iz dječijoj klinici u Tiršovoj za Telegraf.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije