Nova hapšenja u slučaju bijega Amela Sejfovića

J. Ć.
Nova hapšenja u slučaju bijega Amela Sejfovića
Potraga za Amelom Sejfovićem koji je u nedjelju pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u Sarajevo, i dalje intenzivno traje

Iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a za Radiosarajevo.ba kazali su da je danas u poslijepodnevnim satima uslijedilo novo hapšenje jedne osobe koja se sumnjiči da mu je pomogla u tom činu.

"Danas oko 16 sati na području Zeničko-dobojskog kantona uhapšena je jedna osoba inicijala H.DŽ. koja se sumnjiči da je pomogla Sejfoviću da pobjegne iz KPZ u Sarajevu", kazao je dežurni iz Operativnog centra MUP-a ZDK-a. 

No, prema riječima glasnogovornice Tužilaštva KS-a, Azre Bavčić za Radiosarajevo.ba na području Zeničko-dobojskog kantona slobode su lišene još dvije osobe za koje postoji sumnja da su pomogle Sejfoviću u bijegu.

"Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo uhapšene osobe bit će predate u nadležnost Tužilaštva KS-a", dodala je Bavčić. 

Podsjećamo, na području naselja Ciglane u Sarajevu pronađen je motor za koji postoji sumnja da ga je zatvorenik KPZ Sarajevo koristio u jučerašnjem bijegu. Na mjestu gdje je pronađen motor policija MUP-a KS-a vrši uviđaj.

Ministarstvo za unutrašnje poslove KS-a dobilo je jučer dojavu u 14 sati i 30 minuta da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda „Miljacka“ u 14 sati i 25 minuta.

Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS-a policijski službenici MUP-a KS-a uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu „Miljacka“, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Nakon što je Tužilaštvo KS-a dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, obavljeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste zaposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona.

Izuzeti su videonadzori iz KPZ-a i s okolnih objekata. Dva zaposlenika KPZ-a su uhapšena.

Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

U toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u.

Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije