Još dva zaposlenika KPZ-a uhapšena nakon bjekstva Sejfovića

S. H.
Još dva zaposlenika KPZ-a uhapšena nakon bjekstva Sejfovića
Još dva zaposlenika Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo lišena su slobode nakon bjekstva Amela Sejfovića, potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Kako je navela Bavčić, kao i prethodna dva uhapšena zaposlenika KPZ-a, i oni se sumnjiče za omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda i protuzakonito oslobođenje uhapšene osobe.

Nakon što se završi kriminalistička obrada u MUP-u KS-a, osumnjičeni će biti predati u nadležnost Tužilaštva KS-a.

Podsjećamo, na području naselja Ciglane u Sarajevu pronađen je motor za koji postoji sumnja da ga je zatvorenik KPZ Sarajevo koristio u jučerašnjem bijegu. Na mjestu gdje je pronađen motor policija MUP-a KS-a vrši uviđaj.

Ministarstvo za unutrašnje poslove KS-a dobilo je jučer dojavu u 14 sati i 30 minuta da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda „Miljacka“ u 14 sati i 25 minuta.

Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS-a policijski službenici MUP-a KS-a uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu „Miljacka“, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva.

Nakon što je Tužilaštvo KS-a dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, obavljeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste zaposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona.

Izuzeti su videonadzori iz KPZ-a i s okolnih objekata. Dva zaposlenika KPZ-a su uhapšena.

Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

U toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u.

Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije