Zbog bijega Sejfovića uhapšena dva stražara KPZ-a

S. H.
Zbog bijega Sejfovića uhapšena dva stražara KPZ-a
Arhiv / KPZ Sarajevo
Dva stražara Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo uhapšena su nakon bijega Amela Sejfovića, saznaje Radiosarajevo.ba.

Pripadnici MUP-a pretresli su nekoliko objekata i saslušan je određeni broj osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, u toku su aktivnosti i na području Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s nadležnim MUP-om.

Iz KPZ-a Sarajevo izuzeti su videosnimci kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja.

Naime, odbjegli Sejfović je jučer iskoristio vrijeme šetnje i boravka u zatvorskoj ambulanti, a u dijelu zatvora gdje se dešavao incident bila su prisutna dva zatvorska čuvara. U jednog od zatvorskih čuvara Sejfović je uperio pištolj i naredio čuvarima da otvore vrata, a potom je počeo pucati po zatvoru.

Nakon što je napustio krug zatvora Sejfović je pobjegao na motoru koji ga je čekao ispred zgrade. 

Još uvijek se istražuje odakle Sejfoviću pištolj u zatvoru, a kako nezvanično saznajemo, sinoć je izvršen pretres svih ćelija u KPZ-u Sarajevu.

Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo i jutros nastavljaju potragu za odbjeglim Amelom Sejfovićem.

"Intenzivno se traga za Sejfovićem. Za sada nema novih informacija", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo.

Za Sejfovićem se traga u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Sarajevo. 

"Amel Sejfović je visine oko 190 cm, krupne tjelesne građe, težine oko 110 kg, duže zalizane kose koju veže u rep, obučen u tamnu trenirku", stoji u saopćenju MUP-a KS-a.

Ako građani raspolažu bilo kakvim informacijama o osumnjčenom, mogu pozvati Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo na broj telefona 122 ili najbližu Policijsku stanicu.

"Obavještavamo građane Kantona Sarajevo da nemaju razloga za uznemirenost i zabrinutost, sve raspoložive policijske snage su na terenu", kazali su iz MUP-a KS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije