Drama u KPZ Sarajevo: Zatvorenik pucao na čuvare pa pobjegao na motoru

N. K.
Drama u KPZ Sarajevo: Zatvorenik pucao na čuvare pa pobjegao na motoru
U Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Sarajevo, danas je došlo do incidenta kada je jedan od zatvorenika pucao u zatvorsku stražu..

Prema nepotvrđenim informacijama koje su se pojavile na pojedinim portalima, riječ je o A.S. iz Sarajeva, koji je, navodno, iz zatvora pobjegao na motoru sa kojim ga je čekao saučesnik. 

Kako pišu pojedini bh. portali, osumnjičen je Amel Sejfović koji je nakon pucnjave pobjegao iz zatvora i policija traga za njim.

Navodno zatvorenik je pucao u čuvare tokom šetnje u dvorištu, a niko ne zna kako je došao do oružja. U pucnjavi niko nije povrijeđen, a zatvorenik je iz zatvora pobjegao na motoru koji ga je čekao ispred KPZ-a.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Operativni centar MUP-a KS, gdje nam nisu mogli dati bilo kakve informacije u vezi ovoga navodnog slučaja, te su nas uputili na KPZ Sarajevo.

Nakon našeg poziva prema KPZ Sarajevo, javio nam se dežurni policajac koji nam je rekao da "niko od šefova nema, te da on nije nadležan za bilo kakvu vrstu komunikacije s medijima."

Pokušali smo kontaktirati i direktora KPZ Sarajevo, Amera Softića, koji nam se nije javljao na mnogobrojne pozive koje smo uputili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije