Za nabavku cigareta zatvorenicima u FBiH daju 2,57 miliona KM

A. D.
Za nabavku cigareta zatvorenicima u FBiH daju 2,57 miliona KM
Federalno ministarstvo za pravdu poništilo je tender nabavke cigareta za kazneno-popravne zavode u FBiH težak 2,57 miliona maraka, saznaje Radiosarajevo.ba.

Kako nam je potvrđeno, ova nabavka je raspisana prije nekoliko mjeseci, no s obzirom na to da do danas nije bilo dovoljno prijavljenih ponuđača, tender je poništen.

 

Prema informacijama iz tenderske dokumentacije, s više ponuđača trebao je biti zaključen sporazum o sukcesivnoj nabavci cigareta u kantini za potrebe kazneno-popravnih zavoda.

 

tender_KPZ.jpg - Za nabavku cigareta zatvorenicima u FBIH daju 2,57 miliona KM

Cigarete su se trebale nabaviti za kazneno-popravne zavode (KPZ) u Zenici, Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Orašju i Busovači, te isporučivati u roku do 36 mjeseci od zaključenja sporazuma.

 

Kako nam je potvrđeno, ovaj tender trebao bi biti ponovljen u narednom periodu.

 

Inače, prema posljednjim dostupnim podacima, u zatvorima širom FBiH se na izdržavanju kazni nalazi više od 1.900 zatvorenika. Iz Ministarstva za pravdu FBiH su potvrdili da Federaciju svaki zatvorenik dnevno košta između 80 i 100 KM.


To znači da navedeni broj zatvorenika porezne obveznike dnevno košta oko 171.000 KM, a godišnje 62,4 miliona maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije