Na Ciglanama pronađen motor kojim je najvjerovatnije pobjegao Sejfović

Radiosarajevo.ba
Na Ciglanama pronađen motor kojim je najvjerovatnije pobjegao Sejfović
Na području naselja Ciglane u Sarajevu pronađen je motor za koji postoji sumnja da ga je zatvorenik KPZ Sarajevo koristio u jučerašnjem bijegu.

Ministarstvo za unutrašnje poslove KS-a dobilo je jučer dojavu u 14 sati i 30 minuta da je Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda „Miljacka“ u 14 sati i 25 minuta.

Nakon toga, po nalogu i pod nadzorom Tužilaštva KS policijski službenici MUP-a KS uz asistenciju pripadnika SIPA-e obavili su uviđaj u Kazneno-popravnom zavodu „Miljacka“, navodi se u saopćenju kantonalnog tužilaštva.

Nakon što je Tužilaštvo KS-a dobilo usmenu naredbu dežurnog sudije, izvršeni su pretresi tri ćelije, ambulante, svih ormarića koje koriste zaposlenici KPZ-a, dva stana i dva automobila.

Pretresi su još u toku, a do sada su oduzeti telefoni zaposlenika koji su bili na poslu u toku jučerašnjeg dana, u ćeliji Amela Sejfovića pronađena su dva uništena telefona.

Izuzeti su videonadzori iz KPZ-a i s okolnih objekata. Dva zaposlenika KPZ-a su uhapšena.

Istovremeno, na području naselja Ciglane pronađen je motor za koji postoji sumnja da je korišten u bijegu.

U toku je uzimanje izjava od svih zaposlenika koji su tokom jučerašnjeg dana bili na radnom mjestu u KPZ-u.

Za Amelom Sejfovićem i pomagačima intenzivno se traga, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije