Edis Bunar s majkom krio Adnana Šeraka: Na ročištu izneseni detalji slučaja

Radiosarajevo.ba
Edis Bunar s majkom krio Adnana Šeraka: Na ročištu izneseni detalji slučaja
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevski narkodileri predati Tužilaštvu KS

Uhapšeni u policijskoj akciji "Prizma" koju je proveo FUP na području Sarajeva, su na ročištu za određivanje pritvora u Kantonalnom sudu u Sarajevu zatražili da im se uvedu mjere zabrane jer su su ovisnici o narkoticima i moraju primati svoju metadonsku terapiju.

Također na ročištu, Tužilaštvo KS-a je na osnovu dokaza ustvrdilo da su supružnici Edis i Nerma Bunar bili ti koji su organizovali grupu ljudi čiji su članovi još bili Edisova majka Belka Bunar, Eldar Spahić, Sabahudin Žigović i njegova nevjenčana supruga Esmera Sinanović, Edin Žigović, Almedin Tači, Minja Bajagić, Adi Mekić, Emir Curić, Enes Gilić, Adis Paldum, Dženan Šačić i Jasmin Rustemović.

Tužilaštvo KS-a je za sve navedene zatražilo pritvor izuzev za Esmeru Sinanović kojoj su predložene mjere zabrane.

Za Belku Bunar je zatraženo i raspisivanje međunarodne potjernice.

Također, kako je rečeno, Edis Bunar je sa majkom u svom stanu na Alipašinom Polju krio Adnana Šeraka, jednog od najopasnijih bh. kriminalaca koji je pobjegao iz zeničkog zatvora u novembru prošle godine.

Kako je navedeno, Bunarova ekipa je mjesecima prisluškivana.

Supružnici Bunar, utvrdilo je Tužilaštvo KS-a, drogu su nabavljali od njima poznatih osoba te su je dopremali u Sarajevo.

Nakon toga, oni su drogu čuvali u svojim stanovima na području Sarajeva gdje su je prepakivali za daljnju preprodaju, a zatim su zajedno sa Edisovom majkom Belkom drogu dalje prodavali.

Tužiteljica Tužilaštva KS je na ročištu kazala kako se radilo o dobro organiziranoj ekipi koja je koristila posebne šifrirane poruke prilikom dilanja kokaina, heroina, marihuane i spida.

Šifra za drogu bila je VINO.

Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu će odluku o pritvaranju donijet u zakonom predviđenom roku.

Podsjećamo, pripadnici FUP-a su u ponedjeljak pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 13 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

Naime, ovih 13 osoba se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali razne vrste opojnih droga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije