Akcija FUP-a: Predao se jedan od najpoznatijih kriminalaca u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Akcija FUP-a: Predao se jedan od najpoznatijih kriminalaca u Sarajevu
Foto: Facebook / Edis Bunar

Pripadnici Federalne uprave policije jutros su u Sarajevu otpočeli akciju kodnog naziva Prizma. Na meti su im dileri, a akcija je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon višemjesečne istrage.

Šta se jutros događalo u Sarajevu: FUP otkrio detalje akcije

Uhapšeno je 15 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

Među uhapšenima su, nezvanično, Edis Bunar i njegova supruga Nerma, te Almedin Tači. Svo troje već brani advokat Omar Mehmedbašić i kaže da se njegovi klijenti brane šutnjom. Navodno se Edis Bunar sam predao policiji.

Inače, Edis Bunar je ime koje je čest "gost" vijesti iz rubrike Crna hronika. 

Dva puta je ranjen, u avgustu 2017. i u martu 2012. godine. Oba puta je upucan u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Hapsili su ga zbog demoliranja buregdžinice, prijetnji te nelegalnog posjedovanja oružja. Dovodio se u vezu i s pljačkom i ranjavanjem trgovca devizama Agana Krile, kojem su oteli oko 100.000 KM.

Uz to, bio je jedan od 12 uhapšenih u akciji "Malta" koju su u februaru 2014. godine proveli također pripadnici FUP-a, kada je pohapšena organizirana grupa koja je rasturala marihuanu i heroin.

Prošle godine mu je zapaljen luksuzni terenac BMW X5, a možete ga se sjetiti i iz snimka emisije "Slučajevi X" koja je emitirana na Hayat TV-u, kada je prijetio novinaru te kuće Veldinu Čustoviću:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije