Šta se jutros događalo u Sarajevu: FUP otkrio detalje akcije

Radiosarajevo.ba
Šta se jutros događalo u Sarajevu: FUP otkrio detalje akcije
/ FUP/Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 15 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

"U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općine Centar i Novi Grad, te je lišeno slobode do sada 15 lica iz Sarajeva incijala E.B. (1989.) N.B. (1991.), E.S. (1989.), S.Ž. (1989.), E.S. (1991.), A.T. (1981.), A.P. (1983.), E.G. (1988.), E.C. (1992.), E.Ž. (1998.), A.M. (1998.), Dž.Š. (1997.), M.B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu spid, kanabis, heroin i kokain", saopćeno je iz FUP-a.

Prilikom današnjih pretresa kao i tokom provođenja istrage, pronađeno je i oduzeta određena količina NN materije koja asocira na opojene droge „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin, veća količina novca i jedno terensko motorno vozilo marke „Audi Q7“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije