Akcija "Prizma": Sarajevski narkodileri predati Tužilaštvu KS

Radiosarajevo.ba
Akcija "Prizma": Sarajevski narkodileri predati Tužilaštvu KS
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevski narkodileri predati Tužilaštvu KS
Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 13 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

Osobe koje su jučer uhapšene u Sarajevu u okviru ove akcije Federalne uprave policije pod nazivom "Prizma" od jutros se nalaze u prostorijama Tužilaštva KS-a gdje će biti izvršeno saslušanje.

Podsjećamo, u sklopu jučerašnjih aktivnosti, a po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na 10 lokacija na području općine Centar i Novi grad, te je lišeno slobode 13 lica iz Sarajeva incijala E.B. (1989.) N.B. (1991.), E.S. (1989.), S.Ž. (1989.), E.S. (1991.), A.T. (1981.), A.P. (1983.), E.G. (1988.), E.C. (1992.), E.Ž. (1998.), A.M. (1998.), Dž.Š. (1997.), M.B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu „Cocain“, „Spid“, „Cannabis Sativa L“ i „Heroin“.

Prilikom pretresa kao i tokom provođenja istrage, pronađeno je i oduzeta određena količina NN materije koja asocira na opojene droge „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin, veća količina novca i jedno terensko motorno vozilo marke „Audi Q7“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije