Zvizdić: Vijeće ministara je generator vidljivog i kredibilnog progresa BiH

Fena
Zvizdić: Vijeće ministara je generator vidljivog i kredibilnog progresa BiH
/ Foto: Anadolija
Protekle dvije godine bile su najuspješnije na evropskom putu BiH, svi vitalni ekonomski parametri su u porastu, unaprijeđena je regionalna saradnja, a ostvareni su i značajni pomaci u jačanju vladavine prava i borbi protiv kriminala i ekstremizma.

To je ocjena predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića koji je naglasio da je institucija na čijem je čelu stvarni generator vidljivog i kredibilnog progresa koji je ostvarila BiH.

"Ali, kako se to uobičajeno kaže, svaki posao se, ako vam to okolnosti dozvoljavaju, može raditi i brže i bolje. Pred nama je još puno reformskih mjera i projektnih aktivnosti koje moraju biti implementirane u skladu sa predviđenim rokovima i stvarnim potrebama bh. društva, kako bi se nastavio put ka EU integracijama i dodatno unaprijedio životni standard građana BiH", kazao je Zvizdić.

Ističe da je sasvim siguran da bi izvršni organi vlasti, kada ne bi bilo političkih opstrukcija sa kojima se svakodnevno suočavamo, a koje nerijetko dolaze i od predstavnika pozicionih stranaka, pravovremeno i u potpunosti realizirali svoje planove rada, čime bi ukupna socio-ekonomska situacija bila znatno poboljšana.

"Nažalost, svjedoci smo da je izborna kampanja već počela, i cijenim da će period do kraja ovoga mandata biti obilježen neproduktivnim političkim prepucavanjima unutar kojih će se konstantno reciklirati iste teme koje nemaju veze sa životnim potrebama naših građana, što će neminovno voditi ka različitim blokadama. Ako u takvom ambijentu uspijemo realizirati neke od ključnih prioriteta, kao što su očuvanje ukupne stabilnosti, dobijanje kandidatskog statusa i aktivacija MAP-a, te održavanje vrlo pozitivnog trenda privrednog rasta i otvaranja novih radnih mjesta, bit će to stvarni uspjeh", rekao je.

Komentirajući optužbe koje iz opozicije stižu u posljednje vrijeme na račun učinka Vijeća ministara BiH u vezi s predlaganjem zakonskih rješenja, predsjedavajući Zvizdić kaže:

"Ovo Vijeće ministara ima najbolje rezultate, o čemu svjedoče relevantni pokazatelji, kao i brojni izvještaji domaćih i međunarodnih institucija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije