Nova sjednica Vijeća ministara: Sukcesija SFRJ, redaktura odgovora na upitnik EK

Radiosarajevo.ba
Nova sjednica Vijeća ministara: Sukcesija SFRJ, redaktura odgovora na upitnik EK
Fena / Vijeće ministara BiH
Iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine najavljeno je da će danas biti održana nova sjednica ove institucije, na kojoj će biti razgovarano o brojnim pitanjima.

Među najznačajnijim na ovoj sjednici ističu se tačke dnevnog reda koje se tiču Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ za 2016. godinu, te Ocjene opravdanosti sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji obuke EU u Srednjoafričkoj Republici, najavili su iz Vijeća ministara BiH.

Također, raspravljat će se i o Nacrtu sporazuma o provedbi programa Interreg MED 2014. - 2020, Prijedlogu odluke o otvrđivanju visine novčane naknade za rad članova i sekretara Komiteta za upravljanje zračnim prostorom BiH, zatim o Informaciji o donošenju i realiziranju Odluke o korištenju sredstava za izmirene obaveze prema Ugovoru o kreditu za Projekt obnove stambenih jedinica za raseljene osobe koji je zaključen sa Saudijskim fondom za rekonstrukciju i razvoj.

Također, kao veoma bitna tačka dnevnog reda ističe se i Prijedlog odluke o stavljanju izvan snage Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za vrijeme produženog radnopravnog statusa izabranih osoba i imenovanih dužnosnika u institucijama BiH.

U saopćenju se ističe se i razmatranje Informacije o implementaciji "Perspektiva" programa tranzicije i zbrinjavanja otpuštenog personala i implementaciji politike zaštite mentalnog zdravlja i psihosocijalne asistencije u Ministarstvu za odbranu BiH i OSBiH.

Najzad, istaknuto je i da će Vijeće ministara BiH raspravljati o Informaciji o načinu organiziranja redakture prijevoda odgovora na Upitnik Europske komisije, kao jedne od posljednjih faza ovog procesa.

No, sve to ostat će u sjeni političkih procesa s kojima se suočava Vijeće ministara u ovom trenutku, budući da su pojedine političke partije pozvale na smjenu ministara u ovom vijeću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije