Press / Zvizdić poslao poruku Dodiku: "On vrijeđa Bošnjake, morat će odmah prestati"

15. 11. 2021. u 15:54:00 A. S.

Shares: 0

Denis Zvizdić, novi član stranke Narod i Pravda, naveo je na današnjoj konferenciji za medije razloge zbog kojih je postao dio te stranke.

On je podvukao da želi biti dio "pozitivne i uspješne priče" i da je to glavni razlog njegovog transfera iz SDA, koju je napustio početkom jula zbog nestalaganja sa politikom stranke.

Novi član Naroda i pravde je rekao kako je politička scena u BiH spremna za pravu, odgovornu alternativu čije će riječi pratiti djela.

S konferencije za medije Naroda i pravde - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: S konferencije za medije Naroda i pravde

Narod i pravda će biti nosilac promjena iz temelja”, poručio je Zvizdić.

Ubrzo je poslao i poruku Miloradu Dodiku.

"Blokada državnih institucija koja traje pet mjeseci je direktni atak na BiH. Ako se ovako nastavi, štete će biti ogromne za politički, ekonomski i društveni život u BiH. Ne postoji osnov da entiteti preuzimaju nadležnost države. Svako pozivanje bh. entiteta RS o tzv. Paljanskoj deklaraciji, nemaju svoje utemeljenje, niti u Ustavu, nitzi u domaćem niti u međunarodnom pravu", podvukao je Zvizdić.

Posebno je naglasio da Dodik vrijeđa Bošnjake.

"Dodik u zadnje vrijeme pokušava da vrijeđa Bošnjake na način da ih ne naziva ustavnim imenom Bošnjaci, nego pokušava da ih svede na vjersku skupinu muslimani. To je nedopustivo, morat će odmah prestati", dodao je Zvizdić. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)