Denis Zvizdić pristupio Narodu i pravdi: Želim biti dio uspješne priče

10
A. S.
Denis Zvizdić pristupio Narodu i pravdi: Želim biti dio uspješne priče
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S konferencije za medije Naroda i pravde

Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda, na konferenciji za medije predstavio je danas novog člana te stranke - Denisa Zvizdića.

On je na početku istakao kako sada ova stranka dobija "novu dimenziju, državničku".

“Predstavljamo danas i Denisa Zvizdića koji je od sada zvanično član. Izražavam lično zadovoljstvo povodom njegovog dolaska. Sada dobijamo na novoj dimenziji, državničkoj. Danas sam naišao na intervju od prošle godine gdje je naslov bio ‘Volio bih sa Zvizdićem graditi institucije države’. Evo, došli smo do toga“, izjavio je Konaković.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

Zatim se novinarima predstavio predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvidić.

"Prije skoro pet mjeseci sam rekao da postoji nekoliko opcija, nezavisno djelovanje, nova stranka ili podrška postojećim. Ali, zbog složene situacije, zbog napada na identitet, suverenitet države, ključni kriteriji su mi rad za opće dobro iznad stranačkih, ličnih interesa, jer država je bitnija od toga", kazao je Zvizdić na početku svog obraćanja.

Zatim je otkrio zbog čega je pristupio NiP-u. 

"Samo će društvo znanja garantovati napredak i prosperitet BiH. Ništa nam ne znači ako mnogi dobro rade, a to pojedinci upropaste. To su principi na kojima rade Narod i Pravda. To je ujedno i moja odluka da pristupim Narodu i pravdi. Želim biti dio uspješne priče", kazao je Zvizdić, koji je bio dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA.

Politički direktor ove stranke Kemal Ademović poručio je da je dolazak Zvizdića dokaz da je Narod i Pravda "prva alternativa aktuelnim vladajućim strukturama”.

“On je među desetak Bosanaca i Hercegovaca kapacitiranih da rade na institucijama države. Vjerujem da će nam on dodatno iskreno pomoći u izgradnji i institucija i stranke“, izjavio je Ademović.

S konferencije za medije Naroda i pravde - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: S konferencije za medije Naroda i pravde

Zatim je Ademović naglasio da će u subotu, 20. novembra održati Kongres stranke.

"Iazbvrat ćemo predsjednika, zamjenika, potpredsjednike, a trebao bi biti i Deklaracija Naroda i Pravde. Kongres će biti potvrda da je Narod i pravda za kratko vrijeme ostvarila zavidan nivo organizacije", dodao je Ademović.

Komentirao je i planove Milorada Dodika.

"Oni žele da vrate svoju vojsku. Zadnji put kada su imali vojsku, počinjen je genocid u BiH. Oni bi ponovo da formiraju svoju vojsku. Ovo je kao igra skrivača", dodao je Ademović.

Kako je bilo danas na konferenciji za medije pogledajte na sljedećem linku:

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije