Denis Zvizdić pristupa Narodu i pravdi

8
A. S.
Denis Zvizdić pristupa Narodu i pravdi
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Konferencija u Sarajevu

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvidić pristupit će Narodu i pravdi, potvrđeno je portalu Radiosarajevo.ba iz više izvora.

Zvizdić je bio dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA.

U 14 sati planirana je konferencija za medije Naroda i pravde, gdje će se vjerovatno i zvanično saopćiti da je Zvizdić novi član ove stranke.

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Podsjetimo, Denis Zvizdić je početkom jula napustio Stranku demokratske akcije (SDA).

Na konferenciji za novinare u Sarajevu rekao je da je podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika stranke, člana Predsjedništva stranke te da je istupio iz njenog članstva SDA.

“Odluka nije bila laka, niti jednostavna, ali je, poslije svega, bila jedina moguća, imajući u vidu da, prema mom mišljenju, nisu napravljene kadrovske promjene koje bi vodile napretku”, kazao je tada Zvizdić.

Pojasnio je da to ranije nije uradio jer je, kako je kazao, smatrao da nije bilo korektno otići a ne upozoriti na greške.

Zvizdić je bio član SDA od 1991. godine.

Od tada je obavljao dužnosti predsjednika Vijeća SDA, zatim člana Glavnog odbora SDA i potpredsjednika stranke.

Kao funkcioner SDA bio je na raznim funkcijama, od premijera Kantona Sarajevo do predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

“Denis Zvizdić ima pravo na svoje viđenje stanja u stranci i životne oduke i želim mu dobro zdravlje u životu”, kratko je komentirao u julu predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije