Zvizdić o Dodikovim uvredama Bogićeviću i Pejanoviću: 'Kad on nekoga vrijeđa, to znači...'

9
Radiosarajevo.ba
Zvizdić o Dodikovim uvredama Bogićeviću i Pejanoviću: 'Kad on nekoga vrijeđa, to znači...'
Foto: Fena / Denis Zvizdić

Malo je osoba, poput Milorada Dodika, koji u stvari hvale onoga koga kritikuju, ocijenio je danas zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Zvizdić je ovaj komentar dao na zvaničnoj Facebook stranici nakon Dodikovih napada na Bogića Bogićevića i Mirka Pejanovića.

"Tako su danas naši poštovani i cijenjeni sugrađani Bogić Bogićević i akademik Mirko Pejanović dobili niz komplimenata, jer kada Dodik nekoga najprizemnije vrijeđa (a vrijeđanje nije defekt intelekta, nego ljudskosti) to automatski znači da je riječ o osobi ili osobama koje imaju državotvornu svijest, lični integritet, dostojanstvo i autoritet, koje znaju razliku između dobra i zla, koje ne prihvataju historijski revizionizam, koji, kao i svi civilizirani ljudi, preziru rigidne nacionaliste i ratne zločince i koji državu BiH vide kao cjelovitu, demokratsku, interetničku, antifašističku i evropsku zemlju", napisao je Zvizdić na Facebooku.

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Po njegovim riječima, svakom normalnom Bosancu i Hercegovcu je čast biti savremenikom, poznavati i sarađivati sa gospodinom Bogićevićem i akademikom Pejanovićem.

Malo je osoba, poput Dodika, koji ustvari hvale onoga koga kritikuju. Tako su danas naši poštovani i cijenjeni...

Posted by Dr. Denis Zvizdić on Monday, November 27, 2023

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije