Milorad Dodik po starom, ovaj put govorio o "obrazu Konakovića i Nikšića"

12
Radiosarajevo.ba
Milorad Dodik po starom, ovaj put govorio o "obrazu Konakovića i Nikšića"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik

Predsjednik manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik je novom objavom na svom X.com profilu komentarisao zahtjev za smjenu ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza, kojeg pokreću parlamentarci iz njegove stranke. 

Dodik je, po običaju, počeo od Heleza, ali je završio na drugim temama, pa je tako njegova objava izgledala ovako: 

"Da Konaković i Nikšić imaju imalo obraza i političke odgovornosti, i da stvarno žele dobro BiH, kako to tvrde, sami bi povukli Heleza. Svaki pokušaj pravdanja Helezove neuračunljivosti govori da je glavni cilj da se ne postigne nikakav dogovor i da oni na taj način najviše profitiraju.

Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"

Vučić umislio da je "mala Srbija" stvorila problem "najvećim silama"

O BiH najbolje govori činjenica da na tako važnoj poziciji u Vijeću ministara imamo jednu politički neuračunljivu ličnost, koju je ispod svakog nivoa i komentarisati. Javnost treba da zna da takvom beskičmenjaku, koji provocira sukobe, prijeti i bezočno laže, 'trojka' daje podršku da to radi i da je to sve unaprijed smišljeno.

Ne bi čudilo ni da im je okupljanje 'trojkaškog ansambla' u Banjoj Luci poslužilo da prikriju svoje neslaganje u Federaciji i probleme koje tamo imaju, jer ne mogu da se dogovore.

Očigledno je da je izjava Stoltenberga da bez RS nema nikakvog NATO puta izazvala pravi potres u Federaciji, pa zato i dolaze svi ovi napadi, plasiranje laži i njihovo sramoćenje u Banjoj Luci.

Sve ove Helezove vratolomije i jesu u tom kontekstu kako bi prikrio da je sve što govori laž i jeftina manipulacija, ali za tu laž mora da se odgovara. Helez nije u cirkusu, pa da može da priča šta hoće i kako hoće, nego ministar koji za svoje neodgovorno i opasno ponašanje treba i mora da odgovara.

Šta govoriti o navodima čovjeka čije tvrdnje jedino podržavaju albanski plaćenici Alicia Kearns i Nenad Čanak."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije