Željko Komšić: Zabrana okupljanja u Mrkonjić Gradu znači da se Milorad Dodik plaši

5
Radiosarajevo.ba
Željko Komšić: Zabrana okupljanja u Mrkonjić Gradu znači da se Milorad Dodik plaši
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić izjavio je da je zabrana okupljanja u Mrkonjić Gradu povodom Dana državnosti BiH pokušaj da se obezvrijedi država.

Gostujući na FTV-u, Komšić je kazao da je to pokušaj da predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik pokaže da 25. novembar nije bitan, da BiH nema tradiciju te da je BiH propali pokušaj.

"Zabranjivanjem obilježavanja Dana državnosti znači da se Dodik plaši. Čim je krenuo u ovakve radikalne mjere, ni sam nije siguran šta treba da uradi", kazao je Komšić.

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Podcast S Armom: Alma Ferović Fazlić o melodiji života, muzičkom teatru i umjetničkoj transformaciji

Komentirao je rad državne koalicije koju čine SNSD, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) te stranke Trojke – Narod i Pravda (NiP), Socijademokratska partija (SDP) i Naša stranka (NS), ističući da tu ne postoji relaksacija odnosa.

"Kako relaksirati odnose sa politikama koje negiraju državu. Tu nema kompromisa, osim konstantnog popuštanja Trojke" istakao je.

Komšić je komentirao i rad Vijeća ministara BiH u posljednjoj godini dana, te poručio da sve priče pune optimizma ne znače ništa.

Istakao je da strankama Trojke najviše zamjera što su prepustili sigurnosni aparat i finansije, odnosno Upravu za indirektno oporezivanje.

Govorio je i o početku pregovora za pristup EU, te kazao da je ista situacija kao i kada je BiH dobila kandidatski status.

"Nismo uradili ono što se od nas očekuje, ali ima određen broj zemalja koje traže da BiH započne pregovore. U svakom slučaju, ja ne vidim nikakav napredak", zaključio je Komšić, između ostalog, tokom gostovanja na FTV-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije