Znak solidarnosti sa svim žrtvama: Vijećnica večeras u bojama zastave Palestine

15
Radiosarajevo.ba
Znak solidarnosti sa svim žrtvama: Vijećnica večeras u bojama zastave Palestine
Facebook / Vijećnica u bojama zastave Palestine

Blizu jerusalemske džamije Al-Aksa večeras je izbio požar i to nakon što je ranije danas ponovo eskalirao sukob između Izraela i Palestine.

U sukobu je ubijeno najmanje devet, a ranjeno više Palestinaca. Brojni zvaničnici osudili su najnoviji napad Izraela na nevine žrtve.

"Vijećnica je večeras obojena palestinskom zastavom, u znak solidarnosti sa svim nevinim žrtvama i njihovim porodicama", napisala je ovo gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uz opis fotografije.

Podsjetimo i to da je nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu ultimatum palestinske militantne organizacije Hamas upućen vladi Izraela da povuče svoje sigurnosne snage iz kruga džamije Al-Aksa, u Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad.

Nedugo zatim su se čule i detonacije, a potom se oglasio i predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida koji je potvrdio da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije