Prvi snimak napada: Poginuo komandant Hamasa

2
Radiosarajevo.ba
Prvi snimak napada: Poginuo komandant Hamasa
Print Screen / Trenutak užasa

Devet Palestinaca, uključujući troje dece, ubijeno je u Pojasu Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine. 

Kako prenosi „Jerusalem post“, među ubijenim članovima Hamasa je i jedan od komandanata, koji je bio cilj izraelske vojske.

"Tijela devet šehida, među kojima i troje dece, kao i još nekoliko ranjenih osoba, dovezeni su u bolnicu Beit Hanoun u severnom pojasu Gaze", saopštio je portparol Ministarstva Ashraf al-Qudra.

Iako zvaničnici nisu dali detalje o tome kako su ljudi ubijeni i ranjeni, postoje izveštaji o izraelskim napadima na Palestine u pojasu Gaze.

Ranije tokom dana, palestinske grupe raketirale su izraelske lokacije kao odgovor na nastavak izraelske agresije na džamiju Al-Aksa i iseljavanje palestinskih porodica iz naselja Sheikh Jarrah u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalimu).

Palestinski Crveni polumesec saopštio je da je broj povrijeđenih u intervenciji izraelskih snaga protiv Palestinaca u kompleksu Al-Akse u okupiranom Al-Qudsu povećan na 305.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije