Raketni napad Izraela na Jerusalem: Prvo su se oglasile sirene, a zatim detonacija

0
Radiosarajevo.ba
Raketni napad Izraela na Jerusalem: Prvo su se oglasile sirene, a zatim detonacija
EPA / Al-Aksa

Nekoliko minuta nakon što je stupio na snagu ultimatum palestinske militantne organizacije Hamas upućen vladi Izraela da povuče svoje sigurnosne snage iz kruga džamije Al-Aksa, u Jerusalimu su se oglasile sirene upozorenja na raketni napad, prenose svjetski mediji.

Nedugo zatim su se čule i detonacije, a potom se oglasio i predstavnik vojnog krila Hamasa Abu Obeida koji je potvrdio da su raketni napadi odgovor na, kako se izrazio, "zločin i agresiju" koje Izrael čini u Jerusalimu, prenio je AP.

U toku izvještavanja novinarke CNN zabilježen je trenutak oglašavanja sirene za izvođenje raketnog napada.

"Ovo je poruka koju neprijatelj mora dobro da razumije", poručio je Obeida i zaprijetio novim napadima ukoliko Izrael ponovo naredi svojim sigurnosnim snagama upad u džamiju Al.Aksa ili sprovede protjerivanje Palestinaca koji žive u istočnom Jerusalemu.

Nedugo nakon što su se u Jerusalemu aktivirale sirene iz Pojasa Gaze su se čulo lansiranje raketa, a potom i još jedne.

U međuvremenu, kako izvještava Routers, evropski komesar za vanjsku politiku Josep Borel apelovao je danas da se u istočnom Jerusalemu uspostavi mir nakon što je više od 300 Palestinaca povrijeđeno u sukobima sa izraelskom policijom oko džamije Al-Aksa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije